Magenta på distans 


Det finns flera sätt att komma åt ditt Magenta på distans om du t.ex. vill kunna arbeta hemifrån på helgen eller komma åt programvaran när du sitter hos en kund.

Det viktiga är att man inte öppnar databasens filer direkt över ett vpn utan har en lösning där man skickar skärmbilder, tangentbordstryckningar och musklick till och från den fjärranslutna datorn. 

Teamviewer - en enkel lösning

Ett mycket lätt sätt att snabbt komma igång med en enkel form av fjärrdrift är teamviewer som innebär att du installerar ett program på din kontorsdator och ett på din bärbara eller stationära hemdator. Så länge du lämnar kontorsdatorn påslagen när du lämnar arbetsplatsen kan du hemifrån komma åt alla dina kontorsprogram inklusive Magenta. Dessa program behöver inte vara igång när du lämnar kontoret, det räcker att datorn är påslagen.

Fjärrskrivbordet i Windows

En annan metod är att använda fjärrskrivbordet i Windows som fungerar enligt samma princip även om många föredrar teamviewer på grund av dess enkla och lättanvända upplägg.

Microsoft Terminal Server, Citrix, m.fl.

Det går även att köra Magenta med en terminal-server-lösning, t.ex. Microsoft Terminal Server, Citrix, PC-anywhere eller liknande. 

Attractiva - en bra totalleverantör

En totalleverantör av detta som dessutom har vana av Magenta är Attractiva. De erbjuder skräddarsydda molnlösningar med fjärrserver via Citrix så att man kan nå sina Magentaprogram (och övriga kontorsprogram) från valfri dator på kontoret, hemma eller på resan. Länk till Attractivas hemsida.