Magenta på distans 


Det finns flera sätt att komma åt ditt Magenta på distans om du t.ex. vill kunna arbeta hemifrån på helgen eller komma åt programvaran när du sitter hos en kund.

Det viktiga är att man inte öppnar databasens filer direkt över ett vpn utan har en lösning där man skickar skärmbilder, tangentbordstryckningar och musklick till och från den fjärranslutna datorn. 

Magenta över RedCloud

I ett samarbete med RedCloud kan vi erbjuda en standardlösning för att köra Magenta över molnet.

Hur går det till?

  1. Tillsammans bestämmer vi ett brytdatum då ni slutar använda Magenta lokalt och vi flyttar alla era användardata till Magenta på RedCloud.
  2. Ni bestämmer i förväg hur många användare som ska kunna nå systemet.
  3. På era fasta arbetsställen, på kontoret, hemma, i sommarstugan, etc kan ni enkelt installera en ”Magenta RedCloud”-klient så att ni startar Magenta lika snabbt och enkelt som innan.
  4. Om ni är inloggade på en plats och sedan startar ”Magenta RedCloud”-klienten på en annan plats tar ni över ”sessionen” precis där ni befann er, t.ex. med en viss kund framme på skärmen. På den första datorn kommer bara ett meddelande ”du har loggat in från en annan enhet och loggas därför ut”.
  5. Om ni behöver nå Magenta på resande fot från t.ex. ett internet-café kan ni även starta programvara via webbläsaren med full funktionalitet (dock lite fulare grafik).
  6. Vilket bredband krävs? Givetvis vill man helst köra på 100 Mbit/s eller bättre men redan vid 8 Mbit/s ADSL får man goda prestanda.

Säkra servrar

RedCloud har säkra servrar med automatisk backup som gör att dina data ligger säkert. RedCloud ansvarar för uppkopplingen, backup, intrångssäkerhet och driftsäkerhet. Magenta ansvarar som innan för Magentaprogrammens funktionalitet. 

Kostnad

Upplägget förutsätter att du är fullservicekund eller tecknar dig för ett fullserviceavtal (fullserviceavtal löper på ett år i taget, ingen uppsägningstid inför ny avtalsperiod).

Priset för uppkopplingen beror på antalet användare och ifall man även vill köra Microsoft Office. Prisexempel: Utöver Magentas serviceavtal är kostnaden för två användare 600 kr/mån utan Office och 1.200 kr/mån med Office. För fem användare är kostnaden 1.500 kr/mån utan Office och 3.000 kr/mån med Office. Ring eller e-posta för fler prisexempel.

Kontaktperson hos Magenta: Torbjörn Gerhardsson, tfn: 046-211 18 22. E-post:  torbjorn.gerhardsson(at)magenta.se. 

Teamviewer - en enkel lösning

Ett mycket lätt sätt att snabbt komma igång med en enkel form av fjärrdrift är teamviewer som innebär att du installerar ett program på din kontorsdator och ett på din bärbara eller stationära hemdator. Så länge du lämnar kontorsdatorn påslagen när du lämnar arbetsplatsen kan du hemifrån komma åt alla dina kontorsprogram inklusive Magenta. Dessa program behöver inte vara igång när du lämnar kontoret, det räcker att datorn är påslagen.

Fjärrskrivbordet i Windows

En annan metod är att använda fjärrskrivbordet i Windows som fungerar enligt samma princip även om många föredrar teamviewer på grund av dess enkla och lättanvända upplägg.

Microsoft Terminal Server, Citrix, m.fl.

Det går även att köra Magenta med en terminal-server-lösning, t.ex. Microsoft Terminal Server, Citrix, PC-anywhere eller liknande. 

Attractiva - en bra totalleverantör

En totalleverantör av detta som dessutom har vana av Magenta är Attractiva. De erbjuder skräddarsydda molnlösningar med fjärrserver via Citrix så att man kan nå sina Magentaprogram (och övriga kontorsprogram) från valfri dator på kontoret, hemma eller på resan. Länk till Attractivas hemsida.